+386 41 422 700

matjaz.povhe@at-kovacic.si

Naša zgodovina

mirko-kovacic

Ustanovitelj g. Mirko Kovačič

Ustanoviltelj ter lastnik podjetja g. Mirko Kovačič pove: ˝Začetek avto prevozništva sega v leto 1974, ko sem kupil prvo tovorno vozilo kipar znamke DEUTZ , letnik 1968. Na začetku sem se ukvarjal s kipar prevozi, predvsem po naši občini. V letu 1976 pa sem na majhno dvorišče pripeljal prvega “prikoličarja” znamke MB 2023 s katerim sem opravljal prevoze za Union, Radensko, itd.

V letu 1980 sem zaposlil prvega voznika istočasno pa sem nabavil  cisterno za prevoz naftnih derivatov. Tako se je začel vozni park povečevati, seboj pa je prinesel nič koliko ne prespanih noči…s tem mislim na 24 urni delovnik in neprestana težnja po boljših rezultatih poslovanja.

Leta 1985 se odpre nova smernica v transportu in sicer prevoz osebnih avtomobilov, zaradi česar sem kupil še dva rabljena tovornjaka. S povečevanjem in širitvijo smo med leti 1999-2002  zgradili sodobno mehanično delavnico s petimi kanali, stezo za preizkus zavor ter sodobno črpalko za goriva, ki smo jo posodobili za prodajo D2, kurilnega olja in ADblua. Ob poslovni stavbi pa smo zgradili tudi parkirišče z lovilci maščob in olj za naše tovornjake.

Poleg avto transporta smo se specializirali tudi za pridelavo lesnih sekancev iz odpadnega lesa.

Prehojena oz. prevožena pot ni bila lahka. Nič kolikokrat so nastale ovire, pri katerih se človek vpraša ali se splača toliko truditi, da lahko na koncu rečeš, da si to sam ustvaril iz nič ! ˝ še doda g.Kovačič.